maanantai 13. lokakuuta 2008

Ethical Fashion Show


Pariisi on eittämättä Pariisi. Melko iso, joskus jopa romanttinen, haisee oudolta.

Ethical Fashion Show oli tänä vuonna valinnut sijakseen Carrousel de Louvren, eli kohtuullisen kuuluisan museon alla sijaitsevan ostoskeskuksen, josta kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti löytyy myös messutiloja. Olihan siellä. Paljon vaatetta ja etenkin monennäköistä. Lähes nollabudjetilla oli vähän kankeaa olla liikkeellä, sillä osallistujat myös myivät mallistojaan.

Tarjolla ja näytillä oli monenlaista eettikseksi luonnehdittua muotia: paljon yhteistyötä ”kolmannen maailman” käsityöläisten kanssa, mutta myös kierrätystuotteita tai projekteja joilla pyritään työllistämään oman maan kansalaisia. Mainitsemisen arvoinen oli mm. se herrahenkilö, joka suunnitteli vaatteita vammaisten lähtökohdista: mihin kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen käytettävyydessä, kun se pukee päälleen esim. pyörätuolissa istuva henkilö.

Paikalla olivat toki Suuret ja jo nimeä saaneet; Veja, Tudo Bom ja Ideo, mutta etenkin paljon pieniä suunnittelijoita jotka vasta käynnistävät bisnestään, moni projekti on ollut liikkeellä vasta parin vuoden ajan. Omaa silmää miellyttivät eniten Sobosibion yksinkertaiset puuvillatrikoomekot (ja Nancyssa on jopa myymälä! Ehkä minä sittenkin saan sen himoamani harmaan mekon...), Tikanchayn käsinkirjotut vyöt, walesilainen Si:su sekä Reversiblen ja Chikéthic:n laukut, jotka on tehty kierrätetyistä mainosjulisteista. Reversible saa purjerenkaansa kera myös persoonallisimman käyntikortin kunniamaininnan. (klikkaa kuvia suuremmiksi)Näytöksistä näin ainoastaan Etelä-Amerikalle omistetun version.
Ei tule minusta muotikuvaajaa, ei, etenkään taskupokkarilla ja takarivistä...
Mutta ihmetelkää näistä kuvista/videoista, nih.

4 kommenttia:

 1. Oih, etenkin toi Pampa & Pop on hulvattoman oloinen ! Harmittaa niin vieläkin, ensi kerralla pakko päästä mukaan...

  Videotkin on houkuttelevat, kiitos makupaloista.

  VastaaPoista
 2. Makeeta ^^

  Annoin blogillesi (taas) palkinnon. Mutkun se oli oikeesti hieno! :D

  VastaaPoista
 3. Voi nuo käyntikortit... sormet syyhyää kaikkia pieniä kartonginpalasia kohti :)

  VastaaPoista
 4. Maurelita,
  ensi kerralla mukaan joo! pitäÄ varoitella ajoissa, niin saat viikonlopun ruksattua kalenteriin.

  Idhren, palkinto! jeekivaa! pitääkin käydä kurkkimassa...

  Nei, sulla ilmeisesti joku askarteluhimo?

  VastaaPoista

Emme Tapaa niellä kommentoijia purematta.